De lessen

Iedere leerling is uniek. Ik zoek in het lesgeven dus altijd naar jouw persoonlijke motivatie. Genieten van het vioolspelen en muziek maken is natuurlijk altijd de basis. Wat je in alle lessen terugvindt is een combinatie van mooie muziek maken, het opbouwen van een goede techniek, het ontwikkelen van het gehoor en het uitbouwen van muzikaliteit.

Samenspel is erg leuk en inspirerend en vormt vaak de reden om te blijven spelen. Enkele keren per jaar zal er daarom ook met andere leerlingen worden samengespeeld. Leuke en inspirerende lessen vormen samen met dagelijks thuis oefenen de basis voor jarenlang muziekplezier op niveau.

Bij het vioolspelen gebruik je veel verschillende vaardigheden. Daarom is muziek maken vaak ook een heel goede aanvulling voor kinderen die veel uitdaging nodig hebben.
Door de individuele aanpak kan ik goed aansluiten bij de motivatie, kwaliteiten en mogelijkheden van (begaafde) kinderen. Van daar uit kan ik ze ook prikkelen om zich op ander vlakken te ontwikkelen. Op deze manier is de vioolles ook in te zetten als extra uitdaging en mogelijkheid tot persoonlijke groei.